Eurobike ställs in igen

Arrangörerna till världens största cykelmässa tvingades även de att ställa in. Tills idag var planerna att anordna Eurobike 2020 i november.

Men uppblossandet av pandemins andra våg tvingade fram ett beslut denna fredag att Eurobike 2020 helt ställs in.

Eurobike som egentligen brukar gå av stapeln i septmeber, stuvades om till en mer kompakt mässa med delvis annat fokus och skulle hållits 24-26 november i år. 400 utställare var bokade menar arrangören Messe Friedrichshafen, men det hjälpte inte när land efter land nu ser konsekvenserna i insjuknande och döda i coronans andra våg.

– Tyvärr kräver den senaste utvecklingen nu en omprövning. Det har blivit extremt osannolikt att resesituationen kommer att förbättras i slutet av november. Det tillfälliga förbudet mot boende är också ett ytterligare hinder. Det är nu vår plikt att agera ansvarsfullt. Det är mot denna bakgrund och med ett tungt hjärta som vi har beslutat att skjuta upp cykelindustrins sammankomst på Eurobike i Friedrichshafen till nästa år, meddelade Klaus Wellmann från arrangören.

Mässchefen Stefan Reisinger fyller i:

– Vår prioritet är nu att sätta kursen för evenemanget 2021 för att hitta bästa möjliga sätt att samla branschen i Friedrichshafen och föra den framåt. Vi kommer att meddela detaljerna i sinom tid.

 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8975" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]