Mips sätter ihop ett hjärngäng

Svenska Mips håller på att sätta ihop ett Mips Team med idrottare från flera av världens länder, för att belysa vikten av säkerhet och skydd för hjärnan under all idrottslig verksamhet. Först ut är Henrik Harlaut.

Tanken med Mips-teamet är att samla idrottare från discipliner som cykel, skidåkning, motorcross med egna erfarenheter av skallskador – som kan delge sina erfarenheter till andra. Målet är att öka medvetenheten kring hur hjärnan fungerar och hur viktigt det är att ha säkra hjälmar, som minimerar skadeeffekterna från farliga slag eller fall.
Freeridestjärnan Henrik Harlaut, är först ut med att ansluta sig till Mips-teamet: 
– Det är svårt att tänka på en enda åkare som jag vet som inte har varit med om en hjärnskakning. Om du åker på en viss nivå känns det som att hjärnskakning nästan är något ofrånkomligt. Men om du bär rätt hjälm och vidtar rätt försiktighetsåtgärder kan du minska risken för hjärnskada.
– Det är chockerande hur många människor som inte inser detta, det finns helt klart mycket utbildning att göra. Det är därför jag är så glad över att få vara en del av Team Mips, förklarar Henrik Harlaut, i ett pressmeddelande.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9016" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]