Unisexgolftävling för första gången 2021

Under tävlingen Scandinavian Mixed i juni 2021 kommer herr- och damspelare att tävla mot varandra på Vallda Golf & Country Club.

Totalt 78 män och 78 kvinnor kommer att tävla mot varandra om en gemensam prispott och trofé på Vallda Golf & Country club, Göteborg, den 10-13 juni, 2021. Majorvinnarna Henrik Stensson och Annika Sörenstam kommer att stå som värdar för tävlingen, som ingår i European Tours jämställdhetsarbete.
– Vi är oerhört stolta och glada att ha Göteborg som värdstad för vårt innovativa nya koncept Scandinavian Mixed, säger Claes Nilsson, vd på We Do Sports, Europatourens samarbetspartner i Sverige, i ett pressmeddelande.

Scandinavian Mixed är ett samarbete mellan European Tour och Ladies European Tour och tävlingen skulle egentligen ha hållits redan i år, 2020, men en numera världsbekant pandemi kom i vägen.
– Jag ser fram emot att vara värd för Scandinavian Mixed på Vallda Golf & Country Club tillsammans med Henrik nästa år. Det är olyckligt att vi inte lyckades genomföra evenemanget tidigare i år, men nu ser jag med spänning fram emot 2021 då vi för första gången ska genomföra en mixad tävling. Det är fantastiskt att vi kan marknadsföra golf i Sverige för unga pojkar och flickor såväl som på den internationella scenen, på så sätt fortsätter vi att visa upp golf som ett spel för alla, säger Annika Sörenstam, i samma pressmeddelande.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9029" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]