Cirdan ny distributör av Lifestraws reningsprodukter

Norska Cirdan AS, som även har ett Sverigekontor, är nu till hösten ny distributör för Lifestraws flaskor och rör, för vattenrening i vildmarken.


Cirdan ny distributör av Lifestraws reningsprodukter
Lifestraw Go.

Från och med hösten kommer norske distributören Cirdan bli Lifestraw-distributör i Sverige, Norge och Finland. Lifestraw producerar vattenreningssystem och är en del av hälsoföretaget Vestergaard.
Grunden för produkterna kom ur ett samarbetsprojekt 1994 med The Carter Center, som lyckades ta fram ett enkelt meshfilter för att sila bort så kallade Guinea worms från dricksvatten. Produkterna används idag i större skala av till exempel skolor och hela byar i Afrika, men de säljs även som rena konsumentprodukter, för vildmarksbruk. Filtren klarar att rena vatten från parasiter, bakterier, mikroplaster och smutspartiklar.  

Huvudprodukterna, som Cirdan kommer att fokusera på, är Lifestraw GO (en dricksflaska med inbyggt vattenreningsfilter) och Lifestraw Personal (ett lätt vattenfilter för till exempel vandring). I Sverige har Cirdan basen i Skarpnäck, utanför Stockholm. Cirdan har även varumärkena Sea to Summit, Jetboil och 360 Degrees under sitt paraply. De har även varumärket Nalgene, men dock inte i Sverige (här har Roswi försäljningsansvaret). 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Cirdan

    Cirdan AS är en etablerad norsk distributör av outdoorprodukter av hög kvalitet med varumärken som t.ex. Sea to Summit och JetBoil. Vi satsar på bra logistiklösningar och snabba leveranser från eget lager. Med ett genuint intresse för våra produkter kombinerat med många års branschkunskap vill vi ge dig bästa möjliga produktkunskap, service och support.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9043" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]