Naturkompaniet satsar på resor

Coronapandemin födde ett rekordstort intresse för naturen, något som många outdoorbutiker kan vittna om. Kedjan Naturkompaniet startar nu vildmarksresor för att möta och undervisa förstagångsfrilufsarna.

Fjällräddningen hade fullt upp under sommaren för att rädda ovana vandrare, sjöar och skärgårdar trafikerades som aldrig förr och skogarna fylldes av stigcyklister. Trycket kanske inte alltid var det bästa ur natursynpunkt med nedskräpning på många håll som bieffekt. Många förstagångsbesökare har helt enkelt dålig koll på hur ska bete sig i naturen.  
Det här vill Naturkompaniet ändra på och planerar färdigpaketerade vildmarksresor från 2021, både för nybörjare och mer erfarna, inom ramen för det nya affärsområdet ”Naturkompaniet Resor”. I reseutbudet finns både veckolånga expeditioner och långhelger.

Naturkompaniet satsar på resor
VD Henrik Hoffman. Foto: Nicolas Jändel

– Allt fler vill ha naturupplevelser som är unika, väl paketerade och som arrangeras på ett hållbart sätt. Med vår kunskap om äventyr, friluftsliv och utrustning kombinerat med vår samarbetspartner Äventyrsresor som har mångårig erfarenhet av att arrangera specialresor, är vi övertygade om att det kan bli hur bra som helst, säger Henrik Hoffman VD för Naturkompaniet, i ett pressmeddelande.
– Något Naturkompaniet kan erbjuda utöver själva resorna är ju också att man får testa, låna och lära sig mer om olika typer av utrustning under resan, fortsätter han.

Kedjan ser resenischen som ett naturligt nästa steg för att stärka sitt kunderbjudande. Men det är partnern Äventyrsresor som är teknisk arrangör för resorna, som spänner över kajakpaddling, vintertur i Lappland och ”första natten ute” i Tiveden. Enligt uppgift kommer resorna att hålla sig inom Sverige och Norden.
– Vi har försökt hitta något för alla våra kunder. Både lite mer äventyrliga och lite lugnare, men alla med fokus på naturupplevelser och att lära sig nytt kring friluftsliv och utrustning, säger Henrik Hoffman.

I satsningen ingår även samarbete med flera av Naturkompaniets leverantörer av kläder och utrustning. 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9047" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]