NK Sport startar e-handel

Som ett resultat av coronaåret 2020 och som ett försök att nå en yngre målgrupp startar nu NK en e-handelsplattform. Först ut är avdelningen NK Sport.

Anrika varuhuset NK i Stockholm har länge haft behovet att kunna rikta sig till en yngre målgrupp, och säkert har beslutet om att starta upp e-handel aktualiserats nu under coronaåret 2020. Först ut är avdelningen NK Sport med ett utvalt sortiment. En vecka senare tillkommer Paul & Friends och därefter utökas sortimentet successivt under hösten från avdelningar som NK Herrekipering, NK Boutique, NK Internationella Designers och Stenströms Woman.
Målet i det långa loppet är att samtliga NK-avdelningar ska finnas representerade på NK:s e-handel under 2021.
– Via en e-handelsplattform kan vi ge ökad service till befintliga kunder och får en möjlighet att nå ut till nya kunder. Vi vet att det finns ett stort intresse för NK:s utvalda sortiment runtom i Sverige och nu får vi chansen att välkomna alla till varuhuset, oavsett var de befinner sig. Nya NK.se blir också en ny stark kommunikationskanal där vi kan bjuda på inspiration, visa upp sortimentet digitalt och stärka relationen till våra kunder, säger Henrik Andreasson, VD Nordiska Kompaniet.

NK Sport startar e-handel
Marc Nylander, NK Sport. Foto: Sportfack

Det innebär en lansering av ett snävare e-handelsutbud som kommer att växa över tid. NK Sport är avdelningen som blir först ut med sitt sortiment. NK Sport öppnade på Stockholmsvaruhuset i september 2019 och är tänkt som en plats där sport möter mode, med representation från världsledande sport- och outdoorvarumärken.
– För NK Sport är NK:s e-handel en fantastisk möjlighet och vi är väldigt glada över att kunna vara med från start. Vi har ett av Europas mest nytänkande sportkoncept och har ett sortiment där vi i stor utsträckning är helt ensamma på den svenska marknaden, säger Marc Nylander, grundare av NK Sport.
Varulagret kommer finnas i varuhuset i Stockholm och kunderna får själva välja om de vill ha leveranser hem till dörren, till sitt postombud eller om de vill hämta ut varan hos Kundservice Stockholm eller Göteborg.

Lästips: I Sportfack nr 9 (ute hos prenumeranterna nu i dagarna) finns en längre artikel om NK Sports första år.   

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9056" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]