Vasaloppet tvingas varsla 30 procent av personalen

Först en snöfattig vinter som kostade massor med miljoner i snötillverkning. På det en pandemi som kraschade Vasaloppets Sommarvecka. Nu tvingas Vasaloppet säga upp 12 medarbetare.

Det är inte bara varumärken, butiker och kedjor som drabbas av corona. 2020 var ett tufft år för Vasaloppet. Både den snöfattiga vintern 2020 och coronapandemin har ställt Vasaloppet på prov på flera olika sätt under det gångna året.

För att återkomma starkare under vintern 20/21 tvingas organisationen av världens mest kända långlopp på skidor till ett besparingsprogram. Som en del av besparingarna kommer Vasaloppets organisation att göras om vilket får till följd att 12 tjänster, 30 procent av personalen, försvinner inom organisationen. Fackliga förhandlingar har inletts meddelar Vasaloppet.

Vinterveckans snöbrist innebar stora och kostsamma utmaningar där Vasaloppets organisation jobbade mycket hårt med att säkra skidspåren för alla deltagare i samtliga lopp. Därefter kom coronapandemin som gjorde det omöjligt att genomföra sommarveckan som vanligt på plats i Vasaloppsarenan. Istället föddes Hemmavasan som blev ett mycket uppskattat evenemang bland deltagarna med över 16 000 anmälningar.

Vasaloppet rustar nu för flera olika scenarior 2021. Om inte pandemin är över förbereds för att genomföra loppet som ett intervallupplagt lopp eller att till exempel endast eliten får köra. De närmaste månadernas utveckling av pandemin avgör Vasaloppet 2021.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9060" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]