Ping vill klä upp vintergolfaren

Varför sluta panga bollar bara för att det blir vinter? Ping går vidare i samarbetet med Primaloft och lanserar en uppdaterad serie varma golfplagg till hösten/vintern 2020.


Ping vill klä upp vintergolfaren
Nya Norse S2-västen.

Primaloft står för fyllning och teknikunnandet och Ping står för anpassningen till att göra plaggen golfvänliga, via deras eget Sensor platform-system. Bland annat har Primaloftsamarbetet resulterat i en uppdaterad Norse-serie (för herrar). Tunna, varma plagg är såklart en fördel just för golfare, som gärna vill kunna bibehålla full rörlighet även under den kallare årstiden. Nya Norse-jackan ”S2” har till exempel Primalofts Silver-fyllning, och tål även en del vatten.

Ping vill klä upp vintergolfaren
Zoned Jacket har Primalofts Cross Core-teknologi.

Och det mest intressanta med modellerna ”S2 Zoned 2” (jacka) och Norse S2-västen är att de är framställda med Primalofts Cross Core-teknik, där fibrerna har klätts in med aerogel för att ge maximal värme till lägsta vikt (tekniken togs från början fram av NASA).
Ping lanserar även parallellt en ny damkollektion för höst/vinter, men de plaggen har inte Primaloftfyllning, vilket kan tyckas lite märkligt eftersom kvinnor i regel fryser lättare än män.