Intersport stänger ytterligare butiker

Intersport Sverige tvingas stänga ännu fler butiker i Sverige. Idag kom beskedet att även butiken på Avenyn i Göteborg tvingas slå igen.

Intersport Sveriges vd Marcus Wibergh flaggade redan för det i augusti när Sportfack intervjuade. Då hade kedjan tvingats stänga ytterligare ett par butiker. Idag kom beskedet från Intersport att nedstängningarna fortsättervilket gör att antalet stängda butiker är upp i 12 stycken.

Två butiker läggs därmed till listan av nedstängningar. Majoriteten av butikerna är belägna i Stockholm samt Karlstadsmen nu stänger Intersport även butiken på Kungsportsavenyn mitt i centrala Göteborgs. Anlednignen menar Intersports vd, är precis som när Sportfack intervjuade honom den 13/8 när Intersport utökade nedstängningarna med då ytterligare sju butiker, är att Avenyn-butiken sålt för lite under Coronapandemin.

I Sportfack senaste intervju med Sportfack menade Wibergh att rekonstruktionen skulle vara klar i september. Nu skjuts det datumet fram. 

– Förhoppningen är att vara ute ur rekonstruktionen i mitten eller slutet av oktober, säger han i GP-intervjun.

Trots en förskjuten rekonstruktion och att antalet butiker som får ta ned skylten ökat i flera steg är Marcus Wiberg försiktigt optimistisk till kedjans framtid.

– Det (antalet butiker) är färre än vi trodde från början. Vi har ändå känt att de flesta fastighetsägarna har varit tillmötesgående, vilket gör att vi kan fortsätta driva handel i de andra butikerna.

Det är inte heller säkert att tolv blir antalet totalt stängda butiker när rekonstruktionen väl är klar.

Så här svarade Wibergh till GP på frågan ”Har ni stängt den sista Intersport-butiken i år?”

– Det kan alltid blir fler. Vi ser över det hela tiden.