Fler sporter godkända för friskvårdsbidrag

Reglerna för vad som kan ingå i friskvårdbidraget håller på att luckras upp, efter två prejudicerande fall i Högsta förvaltningsdomstolen. Numera finns till exempel även motionslopp med på listan.

Reglerna för vad som kan räknas som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda blir alltmer liberala, vilket såklart är bra för alla som gillar sport och outdoor. Numera kan även aktiviteter som sportfiske, enduro och agility ingå i friskvårdsbidraget. Efter att frågan nyligen har avgjorts i Högsta förvaltningsdomstolen i två prejudicerande fall så kan till exempel anmälningsavgiften till ett vanligt motionslopp vara tillåtet. Det kan också handla om avgiften till en kurs i till exempel hur man paddlar havskajak eller kör swimrun – så länge aktiviteten syftar till att ge utövaren motion. Går man igenom listan återfinns även aktiviteter som frisbeegolf (discgolf), bechvolleyboll och amerikansk fotboll – som kan omfattas av friskvårdsbidraget.  
Däremot så ingår fortfarande inte köp av utrustning och redskap, eller personliga medlemsavgifter. Men till exempel en inträdesbiljett till en godkänd aktivitet och kostnader för godkända behandlingar, som akupunktur och akupressur, kan ingå så länge aktiviteterna är av ”mindre värde”.
På Skatteverkets hemsida (skatteverket.se) finns hela listan över godkända motions- och friskvårdsavgifter. 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9115" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]