Ivanhoe använder kokosnötter för ny klädserie

Svenska familjeföretaget Ivanhoe stärker sin gröna profil med den nya klädserien Supergreen.

Miljökollektionen lanseras nu till hösten och ingår i höst- och vinterkollektionen för 2020/21. Ivanhoe vill stegvis skapa en mer hållbar varumärkesprofil och Supergreen-serien är ett av stegen på vägen.
– Hållbarhet och hållbart mode har byggt våra kollektioner långt innan de blev välanvända begrepp inom den textila industrin, dels för att ullen alltid spelat en central roll i våra kollektioner och dels för att vi producerar i Sverige och Europa, förklarar Ivanhoes vd Anna Göthager, i ett pressmeddelande.
– I vår ”Supergreen-serie” tar vi det ytterligare ett steg och väljer att jobba uteslutande med GOTS-certifierade ullgarner. Tillbehören som används försöker vi hålla så naturliga som möjligt, bland annat är knappar gjorda av kokosnötskal eller återvunnet papper, fortsätter hon.

Ivanhoe använder kokosnötter för ny klädserie
Plaggen i Supergreen-serien har ullgarner certifierade enligt GOTS (Global Organic Textile Standard).

Ivanhoe, som grundades 1946, är en av få textilproducenter i Sverige och än idag stickas cirka 90 procent av den totala produktionen i den egna fabriken i Gällstad. Numera ligger fokus på stickade funktionsplagg i naturmaterial och de producerar sina kläder nästan uteslutande i ull.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9139" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]