Salming ny titelsponsor till Idre Fjällmaraton

Salming fortsätter sin satsning på trail. Nu går de in som partner till Idre Fjällmaraton, 2021. Avtalet löper till och med 2023.

Längtan efter riktiga lopp IRL är stark och nu smids planer för allt fler. Idre Fjällmaraton är ett av dem som återföds nästa år, loppet lockade nära 2 000 deltagare 2019 och är ett av Sveriges största traillopp. Salming, som ökar sin satsning på trail, blir titelsponsor för tävlingen från och med 2021. Avtalet gäller, vad Sportfack erfar, fram till utgången av 2023.  
– Traillöpning är ett prioriterat segment för oss på Salming och vi är stolta över att på kort tid ha nått en stor andel aktiva som trivs i våra skor. Att vara en del i Idre Fjällmaraton stärker vår satsning på trail ytterligare. Vi går in heltaggade i samarbetet och ser stora möjligheter, säger Salmings vd Joakim Sandin, i ett pressmeddelande.
I sponsorskapet ingår att Salming kommer att köra sitt koncept ”Salming Switcher Zone” på plats – med möjlighet för löparna på de längre sträckorna att byta skor mitt under loppet. De kommer även att ha viss försäljning på plats och ha ett antal ambassadörer som själva springer loppet.  
Arrangören bakom loppet ser å sin sida samarbetet som ett sätt att höja nivån på arrangemanget och att kunna ge ett högre värde till deltagarna.
– Samarbetet med Salming ger möjlighet att höja arrangemanget ytterligare och ge deltagarna en härlig totalupplevelse. Vi ser verkligen fram emot ett topparrangemang 2021, säger tävlingsledaren David Andersson.
Anmälan till Salming Idre Fjällmaraton 2021 kommer att öppna den 29 augusti.  

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9149" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]