Champion Norden förnyar – och byter kontor efter 35 år

Varumärket Champion är mitt uppe i ett förändringsarbete och bygger just nu upp en delvis ny organisation för Norden. Bland annat med ett nytt kontor och showroom mitt i Stockholms city.

Champion Norden förnyar – och byter kontor efter 35 år
Klas Ottosson.

Champion Norden flyttar sin bas efter 35 år. Efter att ha haft sina kontor, utställningslokaler och logistiknav på Tyresö flyttar teamet nu in till Stockholm city (Jungfrugatan). Flytten kommer i en tid då Champion Norden är mitt inne i en större utvecklings- och förändringsfas.
– Eftersom Champion har gått från klarhet till klarhet och blivit allt starkare under de senaste åren är det dags att flytta till en nyare, modernare och mer progressiv anläggning i hjärtat av staden. Flytten kommer att föra Champion närmare våra affärspartners och öka vår totala effektivitet när det gäller försäljning och marknadsföring, säger Klas Ottosson, chef för Northern Europe Operations, i ett pressmeddelande.
I de nya lokalerna håller man just nu bland annat på att färdigställa ett nytt showroom.
– Våra nya lokaler gör att vi verkligen kan visa våra produkt- och varumärkeshistorier med våra kunder i en avslappnad, rymlig och välkomnande miljö, fortsätter Klas Ottosson.

Champion Norden förnyar – och byter kontor efter 35 år
Nya KAM-chefen Maria Lindblad.

Han efterträdde mångårige Nordenchefen Ralph Mühlrad för ungefär ett år sedan (då Champion som varumärke fyllde hundra år) som säljchef för Champion Norden. Klas Ottosson kommer närmast från Ralph Lauren. En målsättning redan då var att stärka varumärkets position och att utveckla teamet kring varumärket. Något som bland annat har resulterat i en ny Key account manager: Maria Lindblad.
– Som en del av att bygga vårt framtida team välkomnar vi Maria Lindblad som börjat som Key Account Manager för att utveckla våra Ecom-partners och nya affärsområden. Maria har en exceptionell stark ledningsbakgrund från Ralph Lauren och Topeco, säger Klas.
Champion Norden omsatte enligt Sportfacks årliga leverantörslista 95 MSEK i Sverige, 2018. För 2019 valde Champion att inte redovisa siffror för enskilda länder.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Champion Northern Europe

    WHERE ORIGINAL BEGINS

    Champion is the premium athleisure destination rooted in original and authentic design.
    The home of the hoodie, origin of the sweatshirt, pioneer of the Reverse Weave, Champion has ...

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9167" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]