Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor

Efter två års utveckling lanseras nu Mizunos Enerzy-teknologi för maximal svikt och "studsighet". Och det är inte bara för löpning. Konceptet kommer även användas för skor inom nischerna handboll och volleyboll.


Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor
Löparskor för utomjordingar?

Allt handlar om transport av energi, för att ge foten och benet hjälp vid belastning och kunna prestera under längre tid. Japanska Mizunos system heter Enerzy och har utvecklats internt under två års tid. Enligt Mizuno ska det vara flera gånger mjukare än en standardsula och ge 56 procent högre energivinst. 

Precis som Nikes karbonskor har Mizuno försökt få fram den ultimata kombinationen av studsighet (för kraftåterföring) och hård kärna (för stabilitet och dämpning). Alla löparintresserade kommer se systemet i uppdateringen av den befintliga modellen Wave Rider och i helt nya Wave Sky 4, men systemet har även applicerats på Mizunos skor för idrotter som handboll och volleyboll.
– Vi forskar och utvecklar ständigt för att förbättra idrottarnas prestanda och Mizuno Enerzy är ett material utvecklat för detta ändamål. Komplett med mycket mjuka och höga reboundfördelar, det studsar för evigt och möjliggör mycket liten energiförlust, säger Akira Morita, som har utvecklat Enerzy-konceptet på MIzuno, i ett pressmeddelande.  
– Redan efter de första testerna blev det tydligt att detta är ett material som tar våra skor till nästa nivå, fortsätter han.

Skorna med Enerzy-tekniken landar i butikerna från och med den 1 juli. 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Mizuno Sverige

    Mizuno riktar sig till den passionerade, medvetna, och seriösa utövaren. Mizuno producerar produkter som ökar prestationsförmågan, ökar idrottsglädjen och har en fantastisk komfort och funktion.