De tog hem Scandinavian Outdoor Award

Nästa vår och sommars bästa skandinaviska outdoorprodukter är prisade. Traditionsenligt har SOA, Scandinavian Outdoor Award delats ut av en internationell jury. I år för sextonde året.

För sextonde året har Scandinavian Outdoor Award delats ut. Priset går till innovativa skandinaviska produkter från varumärken som lyckats kombinera smart och snygg design med funktionalitet på ett miljömässigt sätt. Den första juli delades priserna ut för bästa vår/sommarprodukter 2020/21.

En jury bestående av svenska och internationella jurymedlemmar med bred erfarenhet från outdoorbranschen som testat samtliga nominerade produkter, korade i år fem vinnare, fyra kategorivinnare och en totalsegrare.

Då och då lyckas varumärken tajma en produkt med tidens tecken. Som svenska Polygiene som i år tog hem det stora priset och blev Overall winner med teknologin Viraloff. I år fastnade juryn för en antivirus och antimikrobiell behandling av textilier som tack vare silversalter kan användas för ansiktsmasker och liknande, och kan minska virusförekomsten med upp till 99 procent på två timmar. En mycket relevant teknologi i den nuvarande pandemin, framhöll juryn.

De tog hem Scandinavian Outdoor Award
Övriga vinnare: Reima, Icebug, Slideon och Muurikka.

– Att vi fick detta pris av SOG gör oss glada. Superglada faktiskt. Det är ett erkännande att Viraloff har en viktig roll att spela i bekämpandet av nuvarande pandemin, men också att det är en hållbar lösning som gör det möjligt att använda artiklar längre och tvätta dem mindre ofta, säger Niklas Brosnan, Marketing Manager på svenska Polygiene.

Footwear Award gick i år till en collab och Icebug och Eide Woolpower för deras speaker tillverkad av återvunnen merinoull och ett minimum av plast. En ullsneaker är redan ett steg bort från användandet av plast, och en ullsneaker tillverkad av produktionsrester av ull är ytterligare ett steg mot hållbarhet.

Motivering från juryn: ”Dessa sneakers är inte bara bekväma, den otroligt andningsbara merinoullen klarar även av en hel del väta ”, säger en jurymedlem om Eide Woolpower RB9X från den svenska skospecialisten Icebug. Det är också en sko med bra hållbarhetstänk. Den filtade ullen är tillverkad av produktionsrester från den svenska tillverkaren Woolpower. Skon är inte direkt utvecklad för vandring, men gör dina dagliga promenader eller resor mycket trevligare.

Hardware Award gick till finska Muurikka för deras retroinspirerade rök Outdoor Retro Smoker. Juryn charmades av smidigheten i produkten, röken går enkelt att bära i ryggsäcken eller kajaken. Det är tillverkat av rostfritt stål och har en cylindrisk form som möjliggör bättre luftcirkulation än rektangulär design.

Bästa barnprodukt, Kids Award blev Vahti Hoodie från finska Reima, som med en giftfri och biologiskt nedbrytbar insektsavvisande finish utvändigt, stöter bort insekter och fästingar. Finishen håller dessutom i mer än 100 tvättar. Vem tillverkar sprejen och säljer på sprejflaska framöver, undrar Sportfack.

Zlideon är en patenterad lösning som hjälper dig att laga trasiga dragkedjor. En viktig komponent mot ett hållbart användarmönster – att öka livslängden på jackor, ryggsäckar, sovsäckar och skor istället för att köpa nytt. För den lilla men smarta uppfinningen fick varumärket med samma namn Hardware Accessories Award för 2020.

 

Vinnare Scandinavian Outdoor Award 2020

Overall Winner: Polygiene/ViralOff

Footwear Award: Icebug/Eide Woolpower RB9x

Hardware Award: Muurikka/Outdoor Retro Smoker

Kids Award: Reima/Vahti Hoodie  

Hardware Accessories Award: ZlideOn/ZlideOn

Jury

Gijs Loning (NL) Frank Wacker (DE) Piotr Drozdz (PL) Joel Svedlund (SE) Cajsa Rännar (SE) Will Renwick (UK).

Relaterat företag i Sportregistret

  • Nordik Distribution

    Nordik Distribution grundades 2002. Vi är en svensk distributör av en rad kända varumärken inom fordonsbelysning, jakt- och outdoorprodukter.
    Vi är ett gäng jakt- och friluftsentusiaster som finns för andra ...

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9223" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]