Björn Borg säger upp 19 anställda i Stockholm

Björn Borg är ett av de varumärken som påverkats negativt av coronakrisen. Nu säger företaget upp 19 personer på huvudkontoret i Stockholm.


Björn Borg säger upp 19 anställda i Stockholm
Tappet har skett inom det fysiska butiksnätet, både hos externa ÅF och i egna kanaler.

Vi har tidigare kunnat rapportera om att Björn Borg valt att frysa den planerade aktieutdelningen för 2019 och att man flaggat för störningar i distributionskedjan och minskad efterfrågan inom detaljhandeln. Och den negativa utvecklingen har fortsatt, både i egna butiker samt hos externa återförsäljare.    
Nu kom beskedet att man tvingas säga upp 19 anställda vid huvudkontoret i Stockholm under innevarande år. Förhandlingarna med facket har precis avslutats. Den beräknade besparingen på årsbasis beräknas till cirka 20 miljoner SEK.
Björn Borg märker dock positiva trender när det gäller försäljning till företagets e-handelspartners, och även inom den egena e-handeln, där försäljningen under andra kvartalet verkar visa en betydande tillväxt jämfört med förra året.
Trots den ansträngda situationen förblir likviditeten, enligt ett pressmeddelande från bolaget, tillfredsställande. Björn Borg uppskattar att likviditeten kommer att vara under kontroll under resten av 2020 till följd av de åtgärder företaget nu har vidtagit. Men det kan komma mer besparingsbesked under året.
Sportfack har sökt vd Henrik Bunge, som i nuläget inte har några fler kommentarer, än det som har gått ut skriftligen.   

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9253" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]