Då hålls Cykelmässan i höst

Svenska Cykelmässan fick en pinne i hjulet i våras. Efter en digital mässa som hölls i maj så genomförs mässan i sin fysiska form hösten 2020.

Hur låter det med en kombo där cyklar, cykeltillbehör, tapas och chokladpraliner samsas under en mässhelg. Så blir det i alla fall till slut i höst. För den 6-8 november blir Cykelmässan en naturlig del av den stora publikhelgen på Stockholmsmässan som innefattar både Sthlm Food and Wine och Bak- och Chokladfestivalen, mässor som tillsammans drar tiotusentals besökare.

2020 är året då ingenting blev som det skulle. Sveriges största cykelmässa, Svenska Cykelmässan, som skulle ha arrangerats den 20-22 mars fick inte tillåtelse att arrangeras på grund av regeringens förbud för folksamlingar med fler än 50 personer som följd av den rådande Covid-19-pandemin. Men inget ont som inte har något gott med sig! Med förhoppningsvis det värsta bakom sig blickar arrangörerna nu framåt mot hösten då de flyttar Cykelmässan till den stora publikhelgen den 6-8 november. 

– Vi är väldigt glada över att lyckats få till en sådan bra tid för Cykelmässan, speciellt under dessa svåra tider, säger Björn Delin, vd för Bramässor som arrangerar Cykelmässan tillsammans med Lifestyle Events. 

– Förutom att vi ser fram mot en fullmatad cykelhelg, så är vi speciellt glada åt att arrangera Svenska Cykelmässan parallellt med Sthlm Food & Wine. Många av de stora cykelländerna som Italien, Frankrike och Spanien är ju dessutom stora mat- och vinländer, avslutar Björn. 

Eftersom Cykelmässan får ett nytt datum så passar arrangörerna även på att ge den en ny kostym. Inte bara utseendemässigt utan även innehållsmässigt kommer mässan ha en liten annan inriktning. Den 6-8 november hoppas arrangörerna kunna locka de cyklister som cyklar regelbundet, använder sin cykel som träningsredskap, deltar i lopp, är aktiva i klubbar och inte minst tar med sig cykeln utomlands.  

– Att vi flyttar Cykelmässan till hösten ser jag som ett steg i helt rätt riktning, säger Patrik Löwstedt, projektledare för Cykelmässan. Under hösten är det många cykelentusiaster som inspireras för den kommande säsongen, tittar på nyheter och planerar cykelresor. Därför är vi övertygade om att Cykelmässan har alla möjligheter att locka många besökare, avslutar Patrik.

Cykelmässan kommer att samla de utställare som skulle ställt ut i mars 2020 samt kommer att erbjuda besökare möjlighet att testa cyklar, vara aktiva i workshops, möta kända cykelprofiler från scenen med mera.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9269" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]