Han tar över J.Lindeberg

En dansk med bakgrund från Ralph Lauren och senast Tiger of Sweden. Det står på J-Lindebergs nya vd:s CV som nyligen började sin tjänst på det skandinaviska modevarumärket.

J.Lindeberg har rekryterat Hans-Christian Meyer till rollen som vd med start 9 juni 2020. Det berättar bolaget i ett pressmeddelande.

Meyer har lång erfarenhet från modebranschen och var tidigare CEO för Tiger of Sweden, som han lämnade 2019. Dessförinnan har han haft flera nyckelroller på Ralph Lauren, bland annat som President Direct to Consumer – Online, Retail & Consession, EMEA och var även delaktig i den globala ledningsgruppen. Meyer kommer i sin nya roll ansvara för J.Lindebergs tillväxt, både som varumärke och finansiellt, samt stärka den globala positionen inom mode, golf och skidkläder.

– Det är verkligen ett ikoniskt varumärke – som revolutionerade golf och förde in mode i sportvärlden och vice versa. Förenandet av sport och mode är mer relevant än någonsin och jag är exalterad att få jobba med teamet på J.Lindeberg i dessa tider. Jag är övertygad om att vi har en fantastisk möjlighet att utveckla varumärket och företaget som grundas i ett starkt DNA, säger Meyer.

Meyer efterträder Jonas Andersson, som var vd för J.Lindeberg sedan november 2018.