Nu släpps reserestriktionerna

Reserestriktionerna om tvåtimmarsresor från hemmet släpps från och med lördag 13 juni. Det här kommer få positiva ringar på vattnet för sporthandeln i sommar.


Nu släpps reserestriktionerna
Statminister Stefan Löfven.

Under en tid var rekommendationen att inga resor alls skulle göras inom landet, sen gällde tvåtimmarsrestriktionen från hemmet. Men nu hävs alltså reserestriktionerna helt, från lördagen den 13 juni. Det här har varit en ödesfråga för många inom handeln som ligger i utpräglade turistlägen, men sommarhandeln är viktig för alla – särskilt efter den här våren då omsättningen i butiksnätet har störtdykt.  
Beslutet kommer med största sannolikhet ha stor betydelse för sommarhandeln och den så kallade ”turistshoppingen”, som har ökat många år i rad i Sverige.
På en presskonferens sa Stefan Löfven:
– Symptomfria personer kan nu resa igen inom Sverige, så länge som människor tar ansvaret att följa de råd och åtgärder som finns. Läget är fortfarande allvarligt, detta betyder inte att faran är över, andra restriktioner ligger därför kvar. Resandet ska göras med försiktighet som ledord. Alla behöver ta fortsatt ansvar. Vänder kurvan uppåt igen då kommer nya restriktioner. Vardagen kommer fortfarande vara annorlunda, sa statsministern på en presskonferens.

Nu släpps reserestriktionerna
Sportfacks chefredaktör Nicolas Jändel

Sporfack anser att beslutet har stor betydelse för att bland annat sporthandeln kan ta fart igen och försöka ta tillbaka lite av det stora tappet som många inom framförallt den fysiska handeln har upplevt under det senaste kvartalet. 
– Sporthandeln, och all annan fysisk detaljhandel, har på flera sätt legat i myndigheternas händer under hela den här våren. Hälsoaspekterna bör absolut gå först, men hemester-sommaren är en tid då handeln kan försöka återta lite av den kraftigt tappade försäljningen, så det var viktigt att reserekommendationen släpptes, menar Sportfacks chefredaktör Nicolas Jändel.  

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9294" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]