Spektrums nya sommarbrillor – så ser de ut!

För första gången går Spektrum utanför alpinområdet och skapar en serie glasögon för sommarbruk. Modellerna verkar just nu gå bra i cykelbutikerna.


Spektrums nya sommarbrillor – så ser de ut!
Modellen Anjan.

Svenska gogglesföretaget Spektrum, Åre, tillverkar från och med i år ramarna till alla nya glasögonmodeller i biomaterial (läs: majsstärkelse). Hittills har allt fokus legat på goggles-kollektionen, men nu lanserar Spektrum även en sommarkollektion under namnet Performance Eyewear: modeller som i första hand riktar sig till konsumenter inom löpning, cykel och vandring. Särskilt modellen Anjan känns dock väldigt stylish, och smälter lätt in i storstadsmiljön på någon av sommarens uteserveringar i söderläge. Givetvis med coronalucka mellan borden.
Enligt uppgift säljer serien just nu bra i cykelbutiker och på Löplabbet (som är under rekonstruktion).    
– Vi har lagt ner väldigt mycket tid och resurser på produktutveckling och det är resultatet från det arbetet som nu börjar synas i våra färdiga modeller, säger vd Andreas Nilemo till Sportfack.
Spektrum har även slutfört en crowd funding-kampanj för att få in nytt kapital och har satt upp en femårsplan för internationell expansion. De planerna kan ni läsa mer om i Sportfack nr 6/20, som finns ute hos prenumeranterna den 18 juni.

Spektrums nya sommarbrillor – så ser de ut!
Modellen Blankster.