Nu öppnar VIBE – den digitala svenska cykelmässan

När Svenska cykelmässan frös inne kavlade arrangörerna upp ärmarna. Hur samla varumärken och köpsugna slutkonsumenter i Corona-tider? Svaret blev VIBE, den digitala svenska cykelmässan, som öppnar idag.


Nu öppnar VIBE – den digitala svenska cykelmässan
Patrik Löwstedt, Bra mässor.

Idag öppnar Bra mässors svar på att inte ge upp idéerna om en svensk cykelmässa. VIBE, Virtual BIke Expo, är helt enkelt Sveriges första digitala cykelmässa. Den är helt digital och ligger öppen online i fem dagar.

Ambitionen med VIBE är enligt arrangörerna Bra mässor och delar av den svenska cykelbranschen att skapa en digital mötesplats för alla som gillar cykling. En mötesplats för alla som vill inspireras och köpa och sälja prylar och tjänster. VIBE kommer att ha allt som en vanlig cykelmässa har, fast i digital form under fem dagar. Vad Sportfack erfar så kan det vara första gången en cykelmässa arrangeras i ett helt digitalt format. 

VIBE är utställare med fokus på extra bra mässerbjudanden med allt ifrån utlottning av cykelresor i Sverige till en mängd rabatter på cykelaccessoarer och cykeltillbehör samt ett utbud av 2020 års cykelmodeller framför allt inom segmenten mountainbikes och elcyklar.

Sportfack fick tag i projektledaren för VIBE och Svenska Cykelmässan, Patrik Löwstedt.

Patrik, varför skapade ni VIBE?

– Då vi inte fick genomföra Cykelmässan som planerat gick luften lite ur oss. Men vi repade snabbt mod och bestämde att någott måste vi göra för våra utställare som laddat och satsat så hårt för mässan. Då valde vi att göra en VIBE, ett komplement, en brygga, en bonus för våra utställare.

Fick ni med era alla utställare eller rentav fler?

– Vi valde att inte söka nya utan erbjöd alla befintliga att vara med. Och det skulle vara kostnadsfritt, så enkelt och hassle-free som möjligt. Två har valt att avstå. Garmin och Evalds, av lite olika skäl.

Vad hoppas ni att ViBE kommer att ge vad gäller antal besökande på ett ungefär.

– Vi har cirka 10 000 unika besökare som kommer få inbjudan att besöka VIBE. Det är tidigare besökare åren 2017-2019, de som hann köpa biljett till 2020 samt våra följare på Facebook. Det är jättesvårt att sia om utfallet, vi vill försöka hjälpa till så gott vi kan, ge besökarna möjlighet till bra köp och att de ska kunna se en del av scenpresentationerna på nätet och skapa lite mässkänsla i stugorna.

Den Svenska Cykelmässan ställdes in i år på grund av Coronan. Tror du på en comeback för en fysisk mässa?

– Absolut! Vår plan ända sedan Corona tvingade oss att skjuta fram fysiska mässan, Svenska Cykelmässan, är att genomföra den så snart det finns möjlighet, rimliga marknadsförutsättningar och en tid på anläggningen. Och siktet just nu är inställt på november 2020. Vi har kollat av med ett flertal aktörer och vi bedömer att det kan fungera bra.

VIBEs webbplats: https://www.vibexpo.se/

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9387" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]