Intersport stänger sju butiker

Intersport får inte ihop siffrorna på sista raden. Det tvingar nu bolaget som driver bland annat de flesta Stockholmsbutikerna till extrema åtgärder. Fem butiker i huvudstaden stänger liksom två på landsorten.

Igår fick Intersport godkänt på sin rekonstruktionsplan i tingsrätten. Fordringsägarna hade inget att invända. Däremot räddar det beskedet inte sju stycken butiker som nu tvingas stänga. Det förklarar Intersports vd Marcus Wibergh för Market. Butikerna som får stänga har det gemensamt att hyresnivåerna är för höga när kunderna nu uteblivit under en längre tid.

Stangningar drabbar Stockholmsbutikerna i Märsta, Sickla, Vällingby, Kungens Kurva och en av butikerna på Drottninggatan (inte flaggskeppsbutiken på Sergels torg). Dessutom stängs Intersportbutiken i Kristianstad city samt butiken i Ingelsta i Norrköping.

– Vi kommer inte överens om rimliga nivåer med fastighetsägarna. Vi får se om vi kan komma tillbaka längre fram. Det här är bara början, men de första lägena där vi känner att vi inte når fram, säger Marcus Wibergh.

Intersport har nu 75 butiker och tre månader på sig att lösa rekonstruktionen. Risken att berörd personal varslas om uppsägning på grund av arbetsbrist är stor säger vd:n.

– Det är en utmaning att placera om personal i nuläget. Och det går inte att rädda alla jobb, vilket är det tråkigaste, säger Marcus Wibergh.