Sandqvist i samarbete med Polaroid

Svenska Sandqvist lanserar ett colab-projekt med Polaroid, som gör sitt första nordiska samarbete någonsin. Resultatet är både en ny väskserie och en fotoutställning med städerna Berlin. London, Paris och Stockholm i fokus.


Sandqvist i samarbete med Polaroid
Väskan Stockholm i svart.

Samarbetet mellan Sandqvist och Polaroid innefattar en ny produktserie som omfattar en ryggsäck, en bumbag, en tote och ett högfunktionellt kameraband. I anslutning till lanseringen har Sandqvist och Polaroid även slagit sig samman med fyra lovande fotografer, som kommer återupptäcka de ikoniska stadsbilderna i Berlin, London, Paris och Stockholm. Bilderna kommer att visas i form av en utställning i utvalda Sandqvistbutiker samt genom utforskande stadsguider.
– Det är väldigt spännande att samarbeta med Polaroid, vars klassiska varumärkesestetik har haft en sådan inverkan runt om i världen. Vi är stolta att gå samman i ett kreativt samarbete med en varumärkesikon, säger Sebastian Westin, Creative Director på Sandqvist, i ett pressmeddelande.

Sandqvist i samarbete med Polaroid
Ryggsäcksmodellen London.

Kollektionen är tillverkad av konsumentavfall, som PET-flaskor och utpriserna ligger till exempel på 1 595 kronor för ryggsäcken och 995 kr för bumbagen. Varje fotograf kommer också att erbjuda ett begränsat antal signerade Polaroids, som kommer ingå i ett köp av Sandqvist x Polaroid, så länge lagret räcker.
Sandqvist x Polaroid ”Reframe” kommer finnas tillgänglig från och med den 20 maj på www.sandqvist.com, www.polaroid.com och hos utvalda återförsäljare över hela världen.