Butiksöppning: Ecoride har bytt till den soliga sidan

Det finns ljusglimtar i handeln. Under våren har Ecoride bytt till nytt, större butiksläge för sin Stockholmsbutik. Nordens största elcykelkedja går bra och kan nu serva ännu fler elcykelkunder.

Nordens största elcykelkedja med fyra egna butiker runt om i Sverige och 120 ÅF växlar upp. Men man stannar kvar på Hornsgatan, en av Södermalms intensiva pulsådrar. Via lokalbytet blir man större och mer effektiv. Ecoride Södermalm finns från och med nu i en 400 kvadratmeter stor butik på gatans norra sidan. Ett bra läge mellan en stor Coop-butik och McDonalds som ger stora möjligheter till spontana kunder. Dessutom ligger butiken på gatans soliga sida, något som inte ska underskattas under kallare dagar. 

Butiksöppning: Ecoride har bytt till den soliga sidan
Pär Ericson, butiksansvarig Ecoride Södermalm.

När Sportfack hälsar på i de 400 kvadratmetrarna jobbar butiksansvarige Pär Ericson för fullt med att få den nya butiken kundredo. Massor med kartonger med 2020 års modeller av Ecoride-cyklar ska packas upp och monteras. Hyllor ska upp på väggarna och fortfarande väntar butiken på massor av cyklar och tillbehör. Medan Pär rättar till en Hövding modell 3 på en hylla mitt i butiken, förklarar han att det inte är en slump att Ecoride flyttade just hit.

– Vi hade haft span på den här lokalen ganska länge. Det är ett gammalt apotek och känns helt optimal för oss. Lokalen är riktigt djup och rymmer mycket cyklar. Men inte minst får vi plats med en stor verkstad med tre stycken arbetsstationer för våra mekaniker, säger Pär och pekar inåt lokalen.

Bakom den generösa verkstadsdelen finns utrymmen för lager, kök och duschmöjligheter för alla cyklande medarbetare.

Det är en bit till högtryck i butiken men Pär Ericson tycker att säsongen har varit br så här långt. 

– Vi säljer bra med elcyklar och har en hel del verkstadsjobb. Förutom att vi tar emot en hel del privatpersoners cyklar både från direktkunder och de som blir hänvisade hit från våra återförsäljare, så servar vi även en hel del företagskunder. Alltifrån privata företag till hemtjänstpersonal som istället för bil numera cyklar. Det är en växande marknad för oss helt klart.

Butiksöppning: Ecoride har bytt till den soliga sidan
Ecoride Södermalm har en stor verkstad med tre arbetsplatser för lika många mekaniker.