Intersport utrustar vårdpersonal med skidgoggles

Intersport har på förfrågan från Karolinska Universitetssjukhuset försett dem med kompletterande skyddsutrustning i form av skidgoggles och cyklop.


Intersport utrustar vårdpersonal med skidgoggles
Enligt Intersports vd kan det bli aktuellt med fler utrustningsbidrag till sjukvården framöver.

Intersport agerade snabbast på förfrågan som gick ut till flertalet parter och utrustningen kom fram till Karolinska Universitetssjukhuset under förra veckan.
– Vi är tacksamma för snabbt agerande, skyddsutrustningen är redan nu på plats på Karolinska, säger företagaren Henrik Borelius, som har samlat ett nätverk som försöker hjälpa och stötta vården.
Henrik ser sig själv som frivillig samordnare och har haft personliga kontakter på Karolinska Sjukhuset och varit den som har sytt ihop överlämningen.  
Intersport kan, enligt VD Marcus Wibergh, komma att bidra med mer utrustning framöver.
– Vi följer läget och det är inte omöjligt att vi kommer komplettera med ytterligare material till institutioner i nöd som en konsekvens av Covid-19:s framfart. Alla insatser räknas, såväl små som stora, säger han.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9487" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]