Bianchi Cycles & Café i konkurs

I 10 år fanns konceptbutiken Bianchi Cycles & Café mitt i centrala Stockholm. Coronakrisen blev dödsstöten för det populära cykelkaféet förklarar ägaren Salvatore Grimaldi.

Det är Fastighetsvärlden som rapporterar om att Cycleuropes ägare Salvatore Grimaldi om några veckor tvingas ta ned skylten för sitt hjärteprojekt Bianchi Cycle & Café.

– De sista veckorna såg vi att det blev mindre och mindre folk på restaurangen, och vi såg ingen ljusning på situationen. Vi vill nog hävda att detta beror enbart på Covid-19, säger Grimaldi till Fastighetsvärlden.

I en anteckning från Stockholms tingsrätt gör Salvatore Grimaldi gällande att bolaget är på obestånd. Men inga anmärkningar finns hos Kronofogden.

Cykelverkstaden stängde redan för två–tre veckor sedan – restaurangen är dock öppen ett par veckor till.

Bianchi Café & Cycles öppnade 2010 på Norrlandsgatan 20. 2017 flyttade konceptet ett stenkast söderut till fastigheten Kvasten 2 på Norrlandsgatan 16 – jämte Floristkompaniet.

Bianchi Café & Cycles har varit Hufvudstadens hyresgäst i tre år. I Samma kvarter ligger den italienska konceptbutiken Eataly (med huvudingång från Biblioteksgatan) där Salvatore Grimaldi är delägare.

Salvatore Grimaldi planerade under en tid att konceptet skulle växa ytterligare i huvudstaden. Under åren knoppade kedjan av sig till Malmö och Västerås – samt Milano och Guadalajara i Mexiko.

Bägge konceptbutikerna i Malmö och Västerås har sedan tidigare tvingats stänga.