Danska Hummel bäst i danska miljöklassen för kläder och mode

Hummel utsågs nyligen som kategorivinnare i klassen kläder och mode, i danska versionen av Sustainable brand index, 2020.

I den danska varianten av Sustainable brand index, där konsumenterna klassar olika varumärken inom en rad olika kategorier, deltog 5 900 konsumenter. De fick utvärdera totalt 224 olika danska varumärken. I kategorin kläder och mode värderades varumärket Hummel som det mest hållbara. Hummel finns sedan förra året etablerade även i Sverige via eget dotterbolag med bas i Askim, utanför Göteborg. En nysatsning som även spänner över Norge och Finland, med hjälp av distributörslösningar.  
– Vi är mycket stolta och glada över att vårt arbete kring hållbarhet har uppmärksammats och att vi för detta tilldelats denna fina utmärkelse, meddelar Sverigechefen Rikard Björk, och fortsätter:
– Vi ser det som vår skyldighet att aktivt arbeta till att bidra till en hållbar framtid och gör ständiga framsteg i detta arbete, men förblir samtidigt medvetna om vad vi fortsatt behöver och kommer att göra för att säkerställa att vi blir än mer hållbara framledes.

Danska Hummel bäst i danska miljöklassen för kläder och mode

Hummel, som ägs av danska Thornico Grouo har myntat CSR-termen ”Company Karma” som ska löpa som en röd tråd i det etiska och miljömässiga arbetet. I begreppet finns även en ”code of conduct” som ska ligga till grund för det praktiska arbetet och som bland annat omfattar: att arbeta mot all form av diskriminering och all form av barnarbete.  
– Även om Hummel har en lång historia och är ett av världens äldsta sportvarumärken (etablerades 1923, reds anm) så har vi har planer på att vara en del av framtiden och då är det en självklarhet och nödvändighet att tänka hållbart i alla avseenden, menar Rikard Björk.