Svenska Cykelmässan ställs in

Under gällande hälsoläge i Sverige och omvärlden med Coronavirusets utbredning fanns inga större val. Nu väljer därför arrangörerna att ställa in Årets upplaga av Svenska Cykelmässan.

Ett 70-tal arrangörer stod redo för årets upplaga av cykelmässan. När Regeringen igår införde förbud om sammankomster som samlar fler än 500 deltagare så fanns inget annat att göra för arrangörerna än att ställa in årets mässa. 

Hur framtiden ser ut vet ingen just nu. När Sportfack läser arrangörernas pressmeddelande går det dock att ana en ljusning om att de i alla fall inte ger upp möjligheten för att arrangera en mässa senare under året.

Arrangörens pressmeddelande:

”Som ni säkert redan fått information om har regeringen beslutat att alla arrangemang/folksamlingar med över 500 deltagare inte får genomföras från och med kl. 00.00 den 12 mars och tills vidare.

Som ett led i det beslutet har Stockholmsmässan bestämt att stänga ner samtliga mässor och evenemang med över 500 deltagare. Det innebär att Svenska Cykelmässan den 20-22 mars 2020 därmed inte har tillstånd att genomföras som planerat. Vi återkommer snarast möjligt med mer information. Vi följer utvecklingen kring Coronavirusets utbredning nationellt och internationellt och står i kontakt med mässanläggningarna, våra partners och andra inblandade.

Vi följer den internationella utvecklingen i aktuella branscher och vilka beslut arrangörerna av de internationella mässorna kan komma att ta för att i vår tur kunna fatta kloka beslut kring framtiden för mässan. Vi beklagar djupt den uppkomna situationen.
Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss.”

Med vänliga hälsningar
Patrik Löwstedt, Lars Gustafsson, Karin Lindblom

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9536" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]