Cycleuropes vd lämnar styret

I maj har Jonas Netterström jobbat klart i cykelfabriken i Varberg när han lämnar Cycleurope och byter cykel mot företagsinvesteringar.

Tre och ett halvt år blev det på posten som vd för Sveriges största cykelleverantör Cycleurope AB. När koncernledningen samordnar Cycleuropes nordiska verksamhet under samma ledning väljer Jonas Netterström att gå vidare. Ny vd blir nuvarande styrelseordföranden för Cycleurope globalt, Tony Grimaldi. Det handlar inte om någon konflikt inom bolaget, understryker Jonas direkt. 

– Det finns ingen schism mellan mig och familjen Grimaldi, vi är bästa vänner, säger Jonas. Jag har helt enkelt fått ett erbjudande om att ta över som vd för Midaq, ett investmentbolag där jag kommer bli ansvarig för Midaqs ena ben Outdoor living. Där ingår bland annat företag som Hillerstorp (trädgårdsprodukter i trä) och Gårdsman som säljer Husqvarna-produkter. Så framöver handlar det om för mig att förvärva bolag, förädla dem och sälja dem vidare. 

Cycleuropes vd lämnar styret
Tony Grimaldi, styrelseordförande i Cycleurope, blir ny vd i maj 2020.

Det blev 3,5 år på Cycleurope. Vad är du mest stolt från din tid på bolaget?

– Ja 3,5 år känns lite kort men jag fick förmånen att hjälpa till att förädla Cycleurope. Mest stolt är jag över att vi kunde etablera elcykeltillverkningen i Varbergs-fabriken. När jag kom fanns den inte där och vi var inte marknadsledande. Idag är vi det när det gäller elcyklar tillverkade i Sverige. Jag är verkligen stolt över vad vi gjort tillsammans med våra medarbetare. 

Vad kommer du att sakna mest med cykelfabriken i Varberg?

– Det är absolut medarbetarna och att vi tillsammans tog Crescent som varumärke till den positionen som varumärket hade en gång i tiden, tycker jag. Så medarbetarna kommer jag sakna. Men jag kommer fortsätt följa dem. 

Med din bakgrund nu, finns det något bolag som du gärna skulle vilja investera i?

– Nej det vågar jag inte säga. Det blir för känsligt. Men jag är van att jobba med utomhusprodukter, avslutar Jonas som får cykelnära till nya jobbet då han bor i samma stad som Midaqs huvudkontor, Jönköping.

– Absolut, jag kommer fortsätta cykla mycket. Både på min Crescentracer och på min Monark. 

* I kommande printedition av Sportfack hoppas vi återkomma med kommentarer från Cycleuropes nya vd Tony Grimaldi om bolagets framtid.