Flaxta samarbetar med Henrik Harlaut

Flaxta, som specialiserat sig på moderna idrottsskydd, inleder ett nytt partnerskap med skidåkaren Henrik Harlaut.


Flaxta samarbetar med Henrik Harlaut
Henrik Harlaut.

Henrik Harlaut är välkänd i alpinkretsar och har en imponerande meritlista, bland annat från X-games, bakom sig. Nu ska kan hjälpa Flaxta att till exempel lansera deras nya ryggskydd.
– Henrik Harlaut är en ikonisk idrottsman. Hans bidrag och vår beundran handlar om mer än enbart skidåkning. Vi delar Henriks passion och positiva attityd och är stolta över att samarbeta med honom för att utforska innovationer och nya idéer tillsammans, säger marknadschefen Ola Melin, i ett pressmeddelande. Från och med vintersäsongen i år kommer Henrik Harlaut att åka i Flaxta’s Behold-ryggskyddsväst.
– Flaxtas sätt att ta sig an ryggskydd är väldigt uppfriskande. Det ger mig en möjlighet att fokusera på skidåkningen utan att behöva oroa mig för min utrustning, säger Henrik Harlaut.

Flaxta samarbetar med Henrik Harlaut
Det nya ryggskyddet Behold back protector vest finns i herr, dam och juniorstorlekar.

Det lågprofilerade ryggskyddet väckte intresse under förra årets Ispomässa i München. Konstruktionen bygger på Flaxta’s AVA-system (Absorb, Vent och Adapt), som har utvecklats tillsammans med ledande polymerexperter och medlemmar från Flaxta Science Crew.
– Skapat med Henriks åkstil i åtanke, riktar vårt Behold-ryggskydd sig till alla skid- och snowboardåkare som tycker att befintliga ryggskydd är för styva, varma och skrymmande. Att få dessa åkare att överväga att bära ryggskydd har varit vårt huvudfokus och vi är glada att bidra och göra skidåkning och snowboard säkrare, säger Flaxta-grundaren Erik Liden.
Behold back protector vest, kommer att säljas via flaxta.com och genom utvalda återförsäljare.