Lager 157 ökar sin närvaro i Norge

Lager 157 gör som Stadium: satsar i norska Kristiansand. Planen är att slå upp dörrarna i slutet av mars i år.

Stadium öppnade nyligen varuhus i norska städerna Moss och Kristiansand. Nu får de sällskap av svenska Lager 157 som gör en liknande resa till grannlandet i väster. Lager 157, som ursprungligen har haft fokus på jeans/bomullsplagg men numera satsar även på sport och outdoor, har tecknat ytterligare ett hyresavtal i Norge. Efter den tidigare öppningen i Sandnes i november 2019 så har bolaget blivit motiverade att gå vidare och etablerar sig nu med en big box-butik på cirka 2 300 kvadratmeter på Avenyn i Sörlandsparken, Kristiansand, där alltså Stadium redan har etablerat sig med sitt Outlet-koncept.
– Big box-formatet är en stor del av vårt dna. Här har vi alla möjligheter att presentera konceptet i sin helhet i stora och luftiga avdelningar. Precis som i Sandnes kommer butiken att få en riktigt maffig jeansavdelning, säger Mattias Wik, projektledare på Lager 157.
Om allt går enligt plan så öppnar Lager 157 butiken i Kristiansand den 26 mars, 2020.

Lager 157 ökar sin närvaro i Norge
Lager 157 satsar alltmer på sport och outdoor, med hjälp av egna varumärken.

Knappt två veckor senare, den 8 april, öppnar kedjan även i Farsta Centrum. En etablering som kedjan, enligt operativa chefen Johanna Winther, har sneglat på under lång tid. 
– Läget i direkt anslutning till tunnelbanan och var kartnålen förhåller sig till våra övriga Stockholmsbutiker är viktiga aspekter i valet av plats. Nu påbörjar försäljningsorganisationen omgående rekryteringar till de tyngre tjänsterna i butikerna, kommenterar Johanna Winther.