Salming rekryterar ny designchef

Svenska Salming fortsätter att värva folk till sitt nya lagbygge. Den här gången en person som har erfarenhet från både Craft och Team Sportia.


Salming rekryterar ny designchef
Björn Bengtsson hoppar in i Salminglaget.

I våras lämnade duon Tomas & Thomas Salming Sports för att gå till Tenson, Tomas Solin som vd och Thomas Nord som kreativ chef och chefsdesigner. Men nu har Salming, under sin nye vd Joakim Sandin, hittat en ny chefsdesigner i Björn Bengtsson.
Han har tidigare varit verksam inom varumärken som Craft, Team Sportia, Marc O’Polo och Sail Racing. Björn sägs framförallt gilla innovativ design och funktionella skor, och enligt vd Joakim Sandin utgör han en viktig pusselbit för Salmings väg framåt.
– Björn är det perfekta nyförvärvet och det här gör oss ännu mer konkurrenskraftiga. Han kommer att tillföra en ny och spännande dimension till vår designprocess, säger Joakim Sandin, i ett pressmeddelande.
Björn Bengtsson själv vill gärna stå med ett ben förankrat i företagets historia och ett ben i centrum för modern design.    
– Salming är ett innovativt företag och jag lockades av chansen att få jobba med ett ambitiöst och energiskt team. Mitt jobb blir, bland mycket annat, att kombinera Salmings arv med en nutida design. Vi har en roll att fylla i running- och indoorvärlden och jag ser fram mot den här möjligheten, säger Björn Bengtsson.
Salming Sports AB har huvudkontoret utanför Göteborg och förutom till Sverige så levererar företaget i dagsläget produkter och kläder till ett 60-tal länder.  

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9785" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]