Spillmaterial blev en serie mockasiner

I våras gjorde Haglöfs sovsäckar av spillmaterial, nu går man vidare med sitt leftover-projekt och har tagit fram mockasiner i olika färger, som kommer finnas i en begränsad upplaga.

Det är definitivt inne att ta hand om material istället för att slänga. Det känner alltfler igen i sin egen vardag. Outdoorföretaget Haglöfs har satt användning av spillmaterial i system. Konceptet lanserades i våras med en färgglad sovsäck som första pilot. Nu har de gått vidare till steg 2 och tagit fram en mockasin för FW 2019, som kommer att finnas tillgängliga för konsumenterna i en begränsad upplaga.
– De resterande materialet när vi klippte bitarna till våra plagg kommer i alla typer av färger, så för Leftover-konceptet kändes det som om det smartaste att göra var att använda detta till vår fördel. Som ett resultat blev mockasinerna producerade i färgglada färger med ett unikt lapptäckmönster, precis som sovsäcken i våras, säger Sofia Jönsson, chef för Innovation på Haglöfs.
Det är ingen skillnad på produktionskvaliteten i den här linjen, men antalet är få och tanken är att de kanske blir till samlarobjekt.
Mockasinerna är gjorda i Pertex Quantum polyamid-tyg med inblåst syntetisk Essens Mimic-isolering. Skalet ska stå emot rispor och är vindtåligt. Det har behandlats med en fluorkolfri DWR för extra skydd.
– Även om vårt Leftover-sortiment är tillverkat av restmaterial, är det verkligen viktigt för oss att allt fungerar lika bra som resten av vårt sortiment när det används i kalla och våta förhållanden. Trots att de är begränsade upplagor är de definitivt skapade med komfort och prestanda som den främsta funktionen, säger Sofia Jönsson, i ett pressmeddelande.
The Leftover Mimic Moccasins kommer att finnas tillgängliga under vintern och säljs i Haglöfs egna varumärkesbutiker, online på haglofs.com och hos utvalda återförsäljare.