Miljoner till Gear of the year-vinnaren OrganoClick

Svenska företaget OrganoClick får 3,7 miljoner kronor i bidrag för att utveckla ett biobaserat bindemedel för nonwoven-produkter.

Täbybaserade företaget OrganoClick är i sport- och outdoorsammanhang främst kända för sina produkter inom nischen miljövänlig impregnering, som går under namnet OrganoTex. De vann utmärkelsen Årets miljömärke i Sportfacks Gear of the year, 2018. Men de producerar även andra saker, som nedbrytbara kistor och biobaserade bindemedel. Nu har företaget fått 3,7 miljoner i bidrag för att utveckla ett biobaserat bindemedel för nonwovenlösningar (i det här fallet industriell textil, ofta av engångskaraktär) för hygien- och vårdprodukter. Projektet finansieras av det svenska innovationsprogrammet BioInnovation (ett samarbetsprojekt med aktörerna Vinnova, Formas, Energimyndigheten och Business Finland).
– Detta Vinnova-finansierade projekt ger oss möjlighet att accelerera vår utveckling av biobaserade och biologiskt nedbrytbara bindemedel för avancerade nonwovenapplikationer inom vård och hygien. Våra samarbetspartners i konsortiet ger oss en fantastisk möjlighet att få en djup kännedom om hela värdekedjan samtidigt som vi säkerställer en snabb marknadsintroduktion efter avslutat projekt, säger Mårten Hellberg, VD för OrganoClick.
Projektet startar redan i december, 2019.   

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9874" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]