Goal Zero får ny kraft i Sverige

Portabel laddning är en av framtidens hetaste produktkategorier. Nu har Response Nordic fått ansvaret för att sköta distributionen av Goal Zero, experter inom portabel laddutrustning.

Kandensiska varumärket Goal Zero startade 2007 som ett initiativ för att hjälpa U-länder på fötter. Entreprenören Robert Workman hade rest till Demokratiska republiken Kongo tillsammans med sin hjälporganisation TIFIE. Han insåg då att behovet att ha tillgång till trådlös laddning och ljus i vildmarken var omättligt. Väl hemma konstruerade Workman Goal Zeros första produkt, laddstationen Escape 150. Efter att ha gett bort enheter till behövande insåg Workman att det även fanns ett hål på den kommersiella marknaden för laddutrustning att fylla. Idag är produktkatalogen gigantisk och innehåller tre större områden: portabla kraftstationer, solpaneler och belysning i alltifrån. Prisintervallet är brett, från laddare som ryms i en innerficka till jättepjäsen Yeti med litiumbatterier som ger3000Wh och som fraktas på pirra. 

Idag finns Goal Zero bland annat hos Outnorth men något svenskt fokus har inte funnits riktigt. Förrän nu då norska Response Nordic ska jobba in varumärket i svensk sporthandel, berättar Brage Smithmarknadschef hos Response Nordic.

– Vi har nyligen börjat arbeta med Goal Zero så fokus ligger på att träffa nya kunder. En av de större kunderna vi redan börjat jobba med är Dustin, säger Brage och berättar om framtidsplanerna för Goal Zero.

– Planen är att etablera en bra kundgrupp för varumärket i Sverige samt att leverera ut produkterna i relevanta kanaler och att verkligen göra dem tillgängliga för slutkonsument.

Det är en ganska stor konkurrens situation inom det här segmentet. Varför ska butiker som sitter nöjda med sitt husmärke för powerbanks byta till Goal Zero?

– Dels för att Goal Zero tillverkar produkter av hög kvalitet, batterierna som används inuti är från LG och Samsung, några av de bästa tillverkarna på marknaden. Dessutom är kollektionen bred, det finns produkter till alla, från camparen med höga krav till cityfolk som behöver något litet som fungerar bra.