J.Lindeberg tar sitt butikskoncept till Köpenhamn

Nu i veckan öppnade J.Lindeberg en ny butik i köpcentret Illum, Köpenhamn, som en del av sin fortsatta satsning i Skandinavien.

Det nya butikskonceptet bygger vidare på det utseende som etablerades i flaggskeppsbutiken på Biblioteksgatan i Stockholm förra året. Ett koncept framtaget av den danska arkitekten David Thulstrup. Etableringen är ett steg i J.Linderbergs ambition att öka profileringen i Skandinavien.
Varumärket, som alltid haft en tydlig sport-fashion-koppling i sina kollektioner, vill att estetiken – som numera bär chefsdesignern Jens Werners signum – ska synas även i butiksformatet.
– Vi jobbar utifrån en ny känsla och ett nytt uttryck för vår globala plattform och mer engagerande innehåll som lockar in folk till vår livsstil. Det innebär en helt ny design för våra butiker och ett nytt sätt att tänka kring dem, säger Jonas Andersson, CEO på J.Lindeberg.

J.Lindeberg tar sitt butikskoncept till Köpenhamn

Den nya butiksdesignen blandar material som fiberglas, trä och rostfritt stål med färgglada möbler. Inspirationen är hämtad från gallerier och muséer med stora, öppna ytor. Ambitionen är att få en känsla av avslappnad lyx istället för det skandinaviskt strama och minimalistiska. Den nya butiken ligger på våning 1 i Illumvaruhuset, Köpenhamn.