Han blir XXL:s nye vd i Sverige

Efter ett utmanande år för XXL med flera uppmärksammade händelser har den norska kedjan nu hittat en ny vd för den svenska verksamheten.

I motvind lyfter drakar brukar man säga i Kina. När XXL nu efter sex månader hittat en ny vd för den svenska verksamheten i Elgiganten-chefen Anders Lindblom kunde uppförsbacken ändå sett lättare ut.

XXL:s senaste svenske vd slutade i våras efter knappt tre månader på posten efter att det uppdagats att han hånat Greta Thunberg, statsminister Stefan Löfvén och andra offentliga personer via Facebook. Senare rapporterades att kedjan uppmanat anställda att klippa sönder kläder för vidare destruktion som inte sålts i butikerna. Dessutom brottas man med lönsamhetsproblem och senast för en knapp vecka sedan pumpade XXL:s ägare in 500 miljoner i verksamheten i ett försök att vända trenden.

Nu tar Sveriges näst största sportkedja ett omtag. 

Anders Lindblom, vars titel egentligen är managing director, kommer från den brunvita branschen och närmast från en position som head of operations för den svenska verksamheten av Elgiganten. Där har han skaffat sig retailerfarenhet genom roller som försäljningschef, store-coordinator och varuhuschef, skriver XXL i ett pressmeddelande som nyss gick ut.

– Rollen som MD för XXL Sverige är oerhört viktig för oss, kommenterar Tolle Grøterud tillförordnad CEO för XXL-gruppen och fortsätter: I Sverige ser vi fortfarande goda tillväxtmöjligheter och genom att vi nu lyckats knyta till oss Anders som har över 30 år i olika operationella roller inom handel och en fantastiskt stark värdegrund känner vi oss väl rustade för framtiden.

Så här kommenterar Anders Linblom själv sin nya roll som han tillträder den första mars 2020.
 
– Jag är oerhört intresserad av sport och träning vilket gör att jag känner extra mycket för den här sektorn. Dessutom har XXL redan från början en väldigt unik idé genom att samla alla sporter under ett tak med specialister inom olika områden – det är ett koncept jag tror på och vi är bara i början av vår resa.