Cobra vill göra golfen enklare med sin nya klubbserie T-rail

Cobra Puma lanserar en ny serie järnklubbor riktade till den grupp som kallas "weekend warriors", golfare som spelar sällan men som ändå vill kunna prestera när det väl gäller.

Tre år av tester och datorsimuleringar ligger bakom den nya T-railserien från Cobra. En serie järnklubbor som försökt efterlikna hybridklubbornas egenskaper och ska underlätta för spelaren att träffa rätt. Bland annat har man tagit fasta på de rails som gjort hybridklubborna så populära, för att få klubborna att glida genom gräset utan att förlora så mycket fart på vägen mot bollen.
Serien är riktad till spelare som är hyfsade, men som vill öka felmarginalen och ändå kunna göra ett bra resultat utan en gigantisk mängd träningstimmar i ryggen.
– Vi tror att målgruppen är en spelare som har spelat ganska mycket golf och som har varit hyfsat duktig, men som nu inte riktigt har samma tid för golfen och för att träna, säger Tom Olsavsky som är utvecklingschef på Cobra, i ett pressmeddelande.
– I USA kallar vi dem för Weekend Warriors, golfare som tar en runda eller två varje månad med sina vänner och som spelare några företagstävlingar varje år. De tar sällan eller inga lektioner eftersom de är ganska trygga i sitt spel, men samtidigt vill de spela bra de få rundor de spelar varje år, fortsätter han. 

Cobra vill göra golfen enklare med sin nya klubbserie T-rail
Hemligheten bakom de längre slagen ligger i ihåligheten.

Däremot ska inte T-rail ses som en nybörjarklubba, enligt Cobra. Snarare som ett verktyg för de som tidigare har spelat på topp och kanske med stigande ålder har tappat lite kraft och fokus. 
Den ihåliga konstruktionen ska göra klubborna mer förlåtande och ge bollen en högre utgångsvinkel, vilket i sin tur ger längre slag.
Ett T-Rail-set för herr består av en hybridfyra och sex hybridjärn (5–PW). För damer består setet av en hybridfemma och sex hybridjärn (6–PW, samt SW). Alla klubborna har grafitskaft (stålskaft finns som tillval för herrar), och klubborna finns för både höger- och vänsterspelare. Den nya klubbserien kommer att finnas ute i återförsäljarnätet från den 1 november.