Sandqvist öppnar flaggskeppsbutik i Paris

Parisarna ska få ta del av sval och renodlad skandinavisk design nu när väskvarumärket Sandqvist öppnar sin första flaggskeppsbutik mitt i modedistriktet Marais.


Sandqvist öppnar flaggskeppsbutik i Paris

Det går bra nu, för svenska Sandqvist. Varumärket bakom den vanligaste cityryggsäcksmodellen efter Fjällrävens Kånken följer nu upp sin internationella expansion med en butiksetablering i fashionstaden Paris. Tidigare har Sandqvist, som främst är kända för sin skandinaviska design och sitt hållbarhetsfokus, öppnat egna butiker i Stockholm, Berlin och London. Det är mindre känt att de även har sportbagar och yogamattor i sortimentet. För ungefär ett år sedan lanserades även produkter efter ett samarbete Morakniv, som Sportfack rapporterade om.  
– Vårt första steg när det kommer till design är alltid att utforska grunden för hållbara möjligheter. Det är kärnan i allt vi gör och kompassen vi följer när det gäller våra produkter, processer och till sist våra butikers uppbyggnad. Vi vill att atmosfären i våra butiker ska kännas naturlig, organisk och välkomnande, något som vi kommer att ta med oss till vår nya butik i Paris, säger brand director Sebastian Westin, i ett pressmeddelande.
– Vår ambition är att addera värde till den befintliga stilen och känslan i området och samtidigt applicera vår hållbara kärna för att skapa en unik upplevelse, fortsätter han.
Butiken, som öppnar officiellt i november, ligger i modedistriktet Marais och är ritad av arkitektbyrån Wingårdhs. För den som vill göra ett studiebesök under sitt Parisbesök är adressen: 47 rue de Saintogne, Marais.