Strandad familj räddades av Nalgene-flaskpost

Flasktillverkaren Nalgene går ut med en dramatisk historia om en familj i Kalifornien som skickade ett SOS-meddelande i en Nalgene-flaska som till slut nådde fram till räddningstjänsten.

Ibland påminns vi om att rätt produkter faktiskt kan bidra till att rädda liv. Familjen Ramirez tog en långvandring längs Kaliforniens kustremsa, när vädret plötsligt slog om till det sämre. Det låga vattnet i området där familjen befann sig steg kraftigt och snabbt och gjorde det till omöjligt att ta sig fram. De var till slut helt omringade av kraftiga strömmar utan möjlighet att vada igenom eller passera över. Familjen var fast och såg heller ingen annan människa i sikte.
Pappan Warren fick en idé. Han tog upp sin Nalgene-vattenflaska och ristade in ”HELP” på utsidan av flaskan med hjälp av en kniv och skrev ett meddelande på en papperslapp där han talade om vart de befann sig. Placerade lappen i flaskan och kastade ut den i strömmen. Några timmar senare hittade två vandrare flaskposten och kunde larma räddningstjänsten för att påbörja en insats med helikopter. En riktig solskenshistoria, men som ändå har ett stort mått av underliggande allvar. Naturen har krafter som oftast bara är fascinerande att vistas i, men som ibland kan vara farliga på riktigt. Då är det en klar fördel att ha rätt prylar. 
(Den här berättelsen har återberättats för Sportfack av svenske distributören Roswi).

Relaterat företag i Sportregistret

  • ROSWI AB

    Roswi är en grossist och importör av kvalitetsprodukter inom sport-, fritids- och outdoorliv. Lagerhållning samt leverans sker från lagret i Täby, vilket också garanterar snabba leveranser.