Ny landschef för Stadium utsedd

Tidigare landschefen på Stadium, Daniel Löfkvist, går till Stadium Outlet och nu är den nya Sverigechefen utsedd. Det blir en person som föredrar termen "butiksglöd" istället för "butiksdöd".


Ny landschef för Stadium utsedd
Nya Sverigechefen Åsa Steen.

Sportfack lovade rapportera så snart det släpptes, vem som blir ny Sverigechef på Stadium. Nu står det klart att det blir Åsa Steen, som tar över efter Daniel Löfkvist i den positionen (som i sin tur tar över ansvaret för Stadium Outlet efter Anders Bejsy).
Åsa, som bor i Växjö, kommer att vara stationerad på Solnakontoret. Hon har jobbat sig uppåt inom organisationen under många år, bland annat som säljare, visuellt ansvarig, butikschef, regionschef och visuellt försäljningsansvarig. Och handeln har hon i sig sedan barnsben.
– Jag är uppväxt inom handeln så för mig finns inte butiksdöd. Istället lärde jag mig innebörden av butiksglöd när jag som liten lekte i mjölkkylarna, åkte truck och krossade emballage i matbutikerna min pappa jobbade med. Han har alltid varit ett viktigt bollplank, det han och Stadium lärt mig om retail är jag väldigt stolt och tacksam för, säger Åsa Steen, i ett pressmeddelande.
– För mig är Stadium energi, snabbhet och utveckling, tre saker som jag drivs av. Jag har fått möjlighet att jobba med bra ledare som gett mig chanser jag tagit till vara på. Därmed kan jag säga att jag är Stadium och kan kopplingen mellan butik och drift, något som jag tycker ska bli väldigt roligt att utveckla vidare med den nya tjänsten, fortsätter Åsa, som tillträder den 1 november.
Enligt Stadium var valet inte svårt.  
– Åsa är verkligen en del av Stadium och i synnerhet den svenska organisationen. Hon är en naturlig ledare med sin tydlighet och handlingskraftighet. Åsas fokus på kundmötet och upplevelsen i butik samtidigt som hon förstår hur viktig vår sömlösa styrka är gör henne till det självklara valet att driva den svenska verksamheten vidare, säger Magnus Wåhlander, General Manager, Stadium.