Outnorth tar över Tindeberg.se

Från och med den 8 oktober uppgår Tindeberg.se i e-handelssajten Outnorth.se. Marknadschefen Pelle Gustafsson kommenterar samgåendet.


Outnorth tar över Tindeberg.se
Pelle Gustafsson.

Tanken med sammanslagningen av e-handelsplattformarna Tindeberg.se och Outnorth.se är att få till stånd ett bredare och mer komplett sortiment. Just nu arbetar man på att få över kunder och trafik till Outnorth.se. Pelle Gustafsson, marknadschef på Outnorth, kommenterar:
–Samgåendet blir i många avseenden bättre för våra och Tindebergs kunder som inte bara kommer att märka av fusionen genom ett både bredare och djupare sortiment, utan även i avseendet snabbare leveranser och bättre lagerhållning. Outnorth.se kommer bland annat att tillföras Tindebergs sortiment inom klättring, topptur och turskidåkning och Tindebergs tidigare kunder kommer snart att upptäcka hur breda Outnorth.se är inom traditionellt friluftsliv.

Tidigare har Tindeberg.se drivits som en egen webbutik av norska Fjellsport, som numera ingår i samma koncern som Outnorth. 
– Outdoormarknaden i Sverige har de senaste åren vuxit stadigt och Outnorth.se har till stora delar varit bidragande i det. År 2018 nådde Outnorth 530 miljoner i omsättning och med ytterligare kategorier, varumärken och produkter ser vi fram emot att även i år växa snabbare än marknaden. Den 8:e oktober släcker Tinderberg.se ner sin e-handel och alla kunder hänvisas då till Outnorth.se, fortsätter Pelle Gustavsson. 

Outnorth, som startade 2005, ingår sedan årsskiftet 2019 i Outnordic Invest AB – där Egmont är majoritetsägare. Outnordic Invest rymmer också den norska e-handeln Fjellsport.no.