Puma Nordic byter vd

Vd:n för Puma Nordic, Anders Jönsson, lämnar företaget efter 30 år på olika positioner inom bolaget. Här kan du läsa vem som blir hans efterträdare.


Puma Nordic byter vd
Anders Jönsson slutar på Puma Nordic.

Det sägs att en katt har nio liv och Anders Jönsson måste ha överlevt dem alla med sina 30 år på olika poster inom företaget. Anders, som haft stor del i att utveckla Puma Nordic, har själv tagit beslutet att nu lämna bolaget ”för att prova på nya utmaningar” och slutar redan den första oktober.    
En ny vd är redan tillsatt och det blir Miroslav Ryba, som senast kommer från vd-posten för regionen Ryssland, Ukraina och Turkiet. Han tar nu familjen med sig och flyttar till södra Sverige.
Informationen har nyligen gått ut internt på Puma, bland annat uttalar sig Pumas Arne Freundt, Regional General Manager EMEA, i ett internt meddelande:
– Vi vill gemensamt tacka Anders för hans starka bidrag till vårt varumärke och önskar honom allt väl för såväl hans privata som yrkesmässiga framtid.

Puma Nordic byter vd
Miroslav Ryba tar över vd-rollen och flyttar nu till Sverige.

Den nye vd:n Miroslav ”Mirek” Ryba, som tillträder inom kort efter en överlämningsperiod, började arbeta på Puma 2001, då i rollen som vd för Puma Tjeckien.    
– Mirek är en av våra mest erfarna lands-vd:ar som lyckades förvandla Pumas tjeckiska verksamhet från distributörskap till ett eget dotterbolag, som vände på den ryska verksamheten genom att sexfaldigt öka vår nettoomsättning och förvandla den till ett av våra mest lönsamma länder. Och som lyckades navigera rätt även i svåra ekonomier som Ukraina och Turkiet och skapa en stabil och lönsam tillväxt, fortsätter Arne Freundt.