Tenson etablerar ny brand store i Varberg

Varumärket Tenson bygger just nu en ny skyltfönsterbutik i centrala Varberg, som öppnar i november. Här kommenterar Tensons creative director Thomas Nord etableringen för Sportfack.


Tenson etablerar ny brand store i Varberg
Thomas Nord, Tenson.

Sedan 2014 har Tenson innehaft en egen butik i Varberg, men på Östra Långgatan. Nu har man hittat ett A-läge på Drottninggatan, där elbutiken Barres har huserat sedan 1922 fram tills i år.    
Sportfack fick tag i Thomas Nord, creative director på Tenson, som berättar att det fanns mycket som talade för den nya butiksetableringen.
– Under arbetet med att mejsla fram affärsplanen och det ”Nya Tenson” har varumärkets ursprung och historia fått en mycket mer framskjuten position i kommunikationen. Varberg är Tensons vagga, det var här det började.
– Att vi ska ha en butik värd namnet som andas det Nya Tenson kändes angeläget och när möjligheten fanns att flytta den befintliga butiken till ett A-läge, var valet lätt, berättar han.

Tenson har nederländska ägare i bolaget Nedvest och har den senaste tiden även byggt om rent organisatoriskt. Thomas Nord kommer, precis som nye vd:n Tomas Solin, närmast från Salming Sports. De tillträdde i våras i samband med att den tidigare vd:n Johan Lövqvist och varumärkesansvarige Karin Plonaitis lämnade företaget. 
Tenson har även nyligen rekryterat en ny försäljningschef i Fredrik Abrahamsson, från Wearcolour (prenumeranter kan läsa intervjun i senaste Sportfack, nr 9/19, sid 8).     
Den nya butiken är just nu under ombyggnad och kommer att slå upp dörrarna under november månad.