Haglöfs ger sitt stöd till klimatstrejken

Haglöfs fokuserar just nu både på sitt eget ekologiska avtryck och ser över produktionen, men vill samtidigt vara del av den större bilden. Därför går de nu ut och aktivt stöder den globala Fridays for future-kampanjen. Allt började med miljöaktivisten Greta Thunberg som började skolstrejka utanför regeringskansliet i centrala Stockholm förra hösten. Nu när kampanjen även involverar allmänheten och förespråkar att anställda vuxna också borde delta, har Haglöfs tagit beslutet att ge sitt officiella stöd och ger även sin personal möjlighet att delta i manifestationerna.
– Det är uppenbart att arbetet med att bromsa klimatförändringarna inte sker tillräckligt snabbt. Jag vill att Haglöfs blir en del av den globala klimatstrejken för att kräva att världens regeringar nu vidtar åtgärder för att på allvar möta den här utmaningen vi står inför, säger Haglöfs vd Carsten Unbehaun i ett pressmeddelande.                  
Haglöfs anställda uppmuntras att ta del av manifestationerna och företaget stängde sina brand stores i fredags, den 20 september, i samband med klimatmötet på FN:s högkvarter i New York. 

Fridays for future-rörelsen planerar fler strejker, bland annat fredagen den 27 september i Stockholm, tillsammans med nätverket KlimatSverige.