Han blir ny vd för Salming

Salming Sports har haft ett turbulent år och håller sedan en tid tillbaka på att mejsla fram en ny organisation. Ny byter de vd och den här gången rekryterar de från hemmaplan.


Han blir ny vd för Salming
Joakim Sandin, Salming sports nye vd.

Det blir Joakim Sandin, tidigare Sales and Export Manager på Salming, som nu axlar vd-ansvaret. Han har lång erfarenhet av varumärket sedan tidigare och har nu fått förtroendet att driva företaget vidare. Och han väljer att uttala sig i tydliga idrottstermer när han förklarar läget:

– Vi byter tränare och ändrar spelsystem. Plockar hem ett par utlandsproffs med god erfarenhet inom bolaget och sätter fundamentet där vi nyttjar befintliga styrkor och kompetenser för att lira bra ihop, säger Joakim Sandin.

– Det är laget som gäller och alla i truppen behövs för att lyckas. Ingen är utbytbar. Vi har ett grymt inspirerande varumärke, nu är det hög tid att skapa ett lika starkt bolag, fortsätter han.

Det betyder att föregångaren Tomas Theil (som Sportfack intervjuade i nr 5/19) lämnar uppdraget, efter bara något år på posten. När Sportfack ställer frågan varför, säger en representant för Salming att ”vi väljer att inte fokusera bakåt, nu vill vi bygga för framtiden”.

Omorganisationen innebär även en ny marknadsfunktion, där Marcus Waltilla, som närmast kommer från Merrell, träder in som marknadschef. Även han har tidigare erfarenhet från Salming.

– Jättekul att få komma tillbaka till ett varumärke som man verkligen brinner för och som har ett otroligt driv i organisationen, Jag skulle påstå att Salming aldrig har varit starkare i sin uppställning än vad vi är nu, säger Marcus Waltilla.

Bland annat kommer marknadsavdelning fokusera på att få Salming in i digitaliseringen och jobbar redan nu på en ny hemsida som kommer lanseras senare i höst.
Sportfack återkommer med en lite längre intervju med nya vd:n Joakim Sandin i nr 10 (kommer ut den 21/10).