BA Sportprodukter AB blir ny agentur för italienska Northwave

Svenska BA Sportprodukter, med bas i Enebyberg strax norr om Stockholm och i Åre, är kanske mest förknippade med varumärket K2 – som de haft agenturen för i 25 år. Nu ökar de på med det italienska cykelmärket Northwave. Från hösten kommer de att ansvara för försäljning av alla deras produkter på den svenska marknaden. Försäljningsstart mot butiksledet kommer att ske omgående.
Northwaves sortiment utgörs bland annat av nio modeller av fodrade höst/vinter-skor med Gore-Tex. Produktionen ligger i italienska Asolo och företaget har lång erfarenhet av att tillverka kvalitetsskor för cykel, men även konfektion och tillbehör. De har lagt stort fokus på att ta fram produkter för cykling året runt.

BA Sportprodukter AB blir ny agentur för italienska Northwave
Marcus Pupp, BA Sportprodukter. Foto: Nicolas Jändel

– För oss var det ett självklart val när möjligheten dök upp med Northwave. Vi har under flera år satsat mycket på kunskap inom footwear, som pjäxor, snowboardboots och att få möjlighet att utveckla vidare ett väletablerat varumärke som Northwave passar oss perfekt, säger Marcus Pupp, delägare på BA Sportprodukter.  
– Samtliga på företaget är både skid- och cykelentusiaster, vilket är grunden i vår filosofi. Vi tror på våra produkter från start till mål. Att Northwave är best in class när det gäller fodrade, vindtäta cykelskor gör det också till en möjlighet att skapa affärer där utbudet är minimalt men behovet stort. Vi ser mycket fram emot hösten och feedbacken från återförsäljarna. Att Northwave nu går in i en fas där man har som mål att bli ledande inom digital marknadsföring och handel passar vårt bolag perfekt, då vi lägger mycket energi på dessa utmaningar, fortsätter han.