Naturkompaniet gör nya förvärv

Naturkompaniet har tecknat avtal om köp av Gävle Äventyrsbutik. Och så bygger man en ny butik i Uddevalla för att möta sommarkonsumenterna.


Naturkompaniet gör nya förvärv
Henrik Hoffman, vd. Foto: Tommy Jeppsson

Naturkompaniet i Gävle har sedan starten 1995 drivits i franchiseform av Esa Kuosku, under bolaget Gävle Äventyrsbutik AB. Men nu har Esa själv, som kommer fortsätta vara heltidsanställd i butiken, valt att trappa ner efter 25 år.
– Mitt beslut att sälja har vuxit fram succesivt under det senaste året och jag är nöjd att vi har hittat en bra lösning. Naturkompaniet kommer att investera i butiken och att lyfta konceptet till nästa nivå och jag ser fram emot att som deltidsarbetade vara med och se den utvecklingen och att få fortsätta att träffa våra stamkunder. För mig känns det också väldigt bra att min fina personal får en bra arbetsgivare, säger Esa Kuosko i ett pressmeddelande.
Naturkompaniets vd Henrik Hoffman kommenterar nyförvärvet:
– Vi på Naturkompaniet är stolta över att få ta över och förvalta butiken vidare i central ägo. För mig personligen har Esa med sin nyfikenhet alltid varit en inspirationskälla och det är många kreativa idéer som jag under åren har fått från Esa och som vi tagit vidare ut till kedjans alla butiker.
Själva övertagandet kommer ske i april nästa år.

Naturkompaniet AB har även tagit beslut om även att öppna en butik på Torp Köpcentrum i Uddevalla. Kedjan har tecknat ett avtal om att öppna en butik på 329 kvm i juli, 2020.
– Vi ser detta som en strategisk etablering på grund av närheten till kusten och dess skärgård och alla sommargäster och turister som rör sig i området. Med en butik på Torp Köpcentrum så hoppas vi kunna fånga upp och ge en personlig service till våra kunder som idag bor i Trestadsområdet (Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, reds anm.) och som har långt till närmaste Naturkompanietbutik, berättar Henrik Hoffman.
– Köpcentrumet byggs ut markant och fastighetsägaren gör en rejäl uppfräschning och blandar upp butiksmixen med nya internationella och lokala aktörer, detta är bidragande till att vi valt att etablera oss, fortsätter han.