Jagwire och SKS får ny distributör

I samband med Eurobike händer alltid intressanta skiften och nya affärssamarbeten i cykelbranschen. Som att Unicykel är ny distributör av komponenttvarumärkena Jagwire och SKS.

I samband med Eurobike händer alltid intressanta skiften och nya affärssamarbeten i cykelbranschen. Som att Unicykel är ny distributör av komponenttvarumärkena Jagwire och SKS.

Som namnet skvallrar är Jagwire framför allt kända för sina reservdelar till broms- och växelkomponenter. Jagwire har en stor produktkatalog och Unicykel att tillhandahålla en rejäl uppsättning för att tillgodose  den svenska cykelbranschen, säger vd Tommy Lager till Sportfack som är glad över tillskottet till Unicykel.

– Jagwires outtröttliga förfinande av sina produkter samt en stor mängd nyheter gör det extra kul. Vi startar med ett sortiment av närmare 300 artikelnummer för att vara kompletta.

Tyska SKS, grundat 1921, är framför allt världskända för sina pumpar och olika system av skärmar. Men varumärket har mycket mer än så. Som en start kommer det finnas 265 olika artiklar att besätlla, hälsar Tommy Lager som självklart är nöjd med varumärkestillskotten hos Unicykel.

– Det var Jagwire som utsåg oss som distributör för svenska marknaden. Vi blir inte ensamma med SKS (Vartex är även distributör sedan länge här) men konkurrens är alltid uppfriskande. Alla nya produkter från de nya varumräkena skall vara synligt i vår webbshop senast i mitten av denna vecka.

Det är verkligen historia då Unicykel var synonymt med Nishiki-cyklarna. Sedan de danska ägarna HF Christiansen för drygt fyra år sedan har Unicykels varumärkesportfölj fyllts på med det ena efter andra varumärket som tidigare distribuerats från Danmark. Unicykel distribuerar nu 12 varumärken, från DT Swiss till Brooks och det stannar inte där förklarar Tommy som hoppas återkomma med fler varumärken inom kort.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Vartex AB

    Vår affärsidé är att verka som rikstäckande grossist i hela tvåhjulssektorn, dvs cykel, moped, mc, samt motionsredskap.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="10077" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]