Stiga sports ger sig in i padelvärlden

Stiga Sports tar klivet in i padelvärlden och inleder samarbete med landslagsspelaren Emmie Ekdahl. Racketarna lanseras i butik under oktober.

Stiga, som främst är associerade med pingis när det gäller racketsport, tar nu steget in i padelvärlden. Stigas padelserie, som består av tre modeller, riktar sig till erfarna spelare, motionärer och entusiastiska nybörjare. Ramarna är tillverkade i 100 procent kolfiber och utformningen ska ge både känsla och mininalt med vibrationer i handtaget.
– Det ligger drygt ett års utvecklingsarbete bakom satsningen och vi ser väldigt mycket fram emot att bli en del av den explosionsartat växande padelfamiljen, säger Stiga Sports vd Andreas Zandrén.

Stiga sports ger sig in i padelvärlden
Landslagsliraren Emmie Ekdahl.

Stiga har också ingått ett sponsoravtal med landslagsspelaren Emmie Ekdahl, Linköping Padel Club. Emmie, som har en bakgrund inom tennisen, har gjort en raketkarriär inom den nya racketsporten och har på rekordtid etablerat sig i den absoluta Sverigetoppen.
– Jag blev förstås enormt smickrad när Stiga kom med sin förfrågan. Padeln har vuxit enormt i Sverige på bara några år, så det känns verkligen fantastiskt att få representera just svenska Stiga Sports, eftersom det ju är ett av idrottsvärldens mest respekterade varumärken, kommenterar Emmie Ekdahl i ett pressmeddelande.
Stigas padelracketar kommer att finnas tillgängliga hos utvalda återförsäljare och i Stigas egen webbshop under oktober månad.